Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM)

Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM) εξελέγη σήμερα ομόφωνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 34ης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων που φιλοξενείται σήμερα και αύριο στη Ρόδο.

Η εκλογή του κ. Μαχαιρίδη επισφραγίζει και δικαιώνει τον αγώνα του, από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα του οργάνου, του Νομάρχη και του Περιφερειάρχη, με στόχο να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της νησιωτικότητας.

Σημειώνεται πως σήμερα και αύριο, στο ξενοδοχείο Rodos Palace, όπου συνέρχεται η Επιτροπή Νήσων της CRPM, πραγματοποιείται Συνέδριο με θέμα «Πώς μπορούν – ή θα μπορούσαν – οι νέες Ευρωπαϊκές Πολιτικές να βοηθήσουν τα νησιά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες»,

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τις νησιωτικές Περιφέρειες «πνεύμονα της Ευρώπης», και τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουν δυνατή φωνή που θα εισακούεται στις Βρυξέλλες και σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.